vI ÄR zocom

ZoCom grundades 2011 av Zebastian Victorin och ett år senare anslöt Måns Hansson då de drog igång ett gemensamt projekt. Sedan dess har massor av spännande hänt i bolaget. ZoCom har lyckats förvandla tre affärsideér till egna teknikbolag och tagit fram ett flertal system och tekniska lösningar som idag finns hos många välkända företag som kunder. Med ett kompetent team levererar vi kvalitativa tjänster inom både utveckling och utbildning och vi driver idag utbildning på ett 30-tal Yrkeshögskoleutbildningar inom IT i Stockholm och Göteborg.

Vi tror på ett öppet klimat där våra kunder och anställda alltid kommer i första rummet. Välkommen till ZoCom!

VÅRA medarbetare
måns
Hansson

Marknadschef 

Måns har arbetat över 20 år med metodutveckling, företagsprofilering och utbildningsfrågor för näringsliv och universitet. Utbildad på Konstfack med intresse för konst, design och formgivning. 

Emma
Rikewall

Verksamhetschef, Utveckling

Emma har sedan 2009 arbetat med karriär-, arbetsmarknads- och utbildningsprojekt. Utbildad inom kvalitetsledning, affärscoaching och innehar socionomexamen. Hon har ett stort intresse för resor och kultur där dans har varit en stor del av livet, både privat och professionellt.

alvaro
foresti

Verksamhetschef, Utbildning

Under sina 10 år på Jensen Education har Alvaro varit både Förstelärare, Utbildningsledare och Verksamhetschef. 

Hans styrkor är att se och förstå människor och tycker om att bygga team där personer ska trivas och utvecklas. Kör landsvägscykling med sin fru där deras två små döttrar också tycker om att hänga på. 

simon
Johansson

Fullstackutvecklare

Simon är Täbykillen som sedan barnsben haft ett starkt dataintresse, allt ifrån servrar, nätverk, bygga ihop datorer eller bygga webbsidor. Simon arbetar idag som fullstackutvecklare och när semestern kommer är det Filipinerna som gäller. 

david
Andersson

Utvecklare

Backendsnillet från Hisingen med dubbla rävar bakom öronen och en civilingenjörsexamen från Chalmers i bagaget. Fantasynörd som sett om hela StarTrek sju gånger. När David inte är fast framför TVn ägnas tiden åt brädspel. "Det är Splendor som gäller för tillfället..."

linnea
Apelqvist

Kommunikation, webb & design

Intresset för foto/film, webbutveckling och design började i tidig ålder för Linnéa. På fritiden älskar hon snowboard, hårdrock och djur. Det sker även en resa då och då till Kroatien och Slovenien där hennes pojkvän har släktingar.

david
svensson

Applikations Utvecklare

Passionerad lärare som la grunden för IT kunskapen på KTH. Född och uppvuxen i Södra Stockholm, det han fortfarande kallar sitt hem tillsammans med sin holländska fru och två döttrar. När han inte undervisar programmerar han appar för barn. 

alexander
essafi

IT-projektledare

Alexander är projektledaren som är uppvuxen i hjärtat av Södermalm. Med bakgrund från säkerhetsindustrin och restaurangbranschen blir Alexander en kryddstark och träffsäker mångsysslare. 

alexander
burman

Full stack utvecklare

Alexander är en ambitiös och skicklig systemutvecklare som söker nya utmaningar för att höja sin kompetens ytterligare. Med lång erfarenhet i avgörande systemmiljöer inom försäkring och säkerhet. Alexander är van vid att arbeta i agila team, både nyutveckling och vidareutveckling. Andra anser Alexander som en ödmjuk och prestigelös person som snabbt hittar sin roll i nya grupper.

edvin
Hellsing

IT-Projektledare

Handelsresande i drömmarnas värld, en filosof och varm medmänniska. Edvin ägnar sig åt startups och intresserar sig primärt för kommunikation och webbutveckling. Han har en fil. kand i Medie- och kommunikationsvetenskap samt en fil. kand i HR vid Uppsala universitet.

hans
Andersson

Utvecklare

Flipperspelare och tävlingsledare som har Göteborg som sitt säte. Efter en tid som journalist blev det mer och mer webb, både som utvecklare och utbildare. Formulerar quizfrågor när han läser morgontidningen och har oftast några frågor liggande i kavajfickan.

claes
engelin

IT-utbildare

En sjöman från Göteborg som har arbetat med det mesta inom IT. Claes började som Skeppsbyggare från Chalmers och halkade in på programmering. Det har varit allt från utveckling till drift, med många år som FORTRAN-programmerare. Han har en passion för att sprida kunskap och undervisar i navigation på Svenska Kryssarklubben på kvällarna. Annars är båtar och båtliv centralt för Claes. Så mycket att han numera bor på en segelbåt. Hans långsiktiga plan är att segla jorden runt efter pensioneringen.

christoffer
korell

Frontend utvecklare

Christoffer studerade webbutveckling och Java på gymnasiet men märkte snabbt att det var frontend som var hans grej. Har ett stort intresse för att lösa Rubiks kub på tid, där det personliga rekordet nu ligger på 9 sekunder. Han gillar också att spela gitarr när känslan infinner sig. 

jacob
Rolandsson

Javautvecklare

Född i Nynäshamns ödeshamnar tog sig till Uppsala för akademiska studier och slutligen sökte sig till Stockholm för att prova på lärarrollen. Sen flertal år tillbaks har Jakob arbetat med att bredda sina kunskaper inom både  java- och webbutveckling vilket han nu passionerat hjälper elever och vänner att förstå.

per
Söderberg

Utvecklare, projektledare

Per är projektledaren som även är en driven systemutvecklare. Han gillar att arbeta med hela processen, inklusive den viktiga dokumentationen,

test/verifiering och är väldigt noggrann. 

stig arne
knoph

IT-utbildare

En riktig mångsysslare! IT-konsult, 

lärare inom nätverk och säkerhet, läser en Master i Quality and Operations Management på Chalmers där han även är mentor. Utöver detta hinner han också med jobbet som busschaufför och trafikledare. Hans motorcyklar ligger honom extra varmt om hjärtat. 

Sara
Överström

Frontend utvecklare

Sara studerar frontend på KYH i Stockholm, och gör sin praktik hos oss på ZoCom.

Med sig i bagaget finns bland annat att hon har varit egen företagare och även jobbat inom säkerhetsbranschen. Vilket utmärker hennes målmedvetenhet, organisering och driv.

På fritiden ser man henne skrattades med sina vänner i någon square, då hon brinner för squaredans.

nahid
vafaie

Utbildare

Med en utbildning från Chalmers jobbar Nahid som utbildare och javautvecklare i Göteborg . På sin lediga tid lyssnarn hon gärna på hårdrock eller tar sig ut för att fotografera. Japan är ett land hennes hjärta klappar lite extra för. 

Sandra
Pruuli

Rekryteringsassistent

Praktikanten Sandra gillar att växa in i en roll för att kunna bidra med så mycket som möjligt och för att även växa som person. Att hon inte ger upp och att hon kan lära sig nya taktiker utmärks i hennes fotbollsspelande - som hon har ett stort intresse av.

lars
Persson

Backendutvecklare

Lars Persson en fullstack utvecklare med rötterna i den skånska myllan. Kung inom .NET, ASP, och  C#. Är främst en backend-utvecklare som har börjat intressera sig för frontend.

Elin
Boström

Frontend utvecklare & design

Elin studerar just nu till frontend utvecklare på Nackademin ,och gör sin praktik hos oss på ZoCom. Att använda datorer i grafiskt syfte har alltid varit en hobby för Elin sen barnsben. Senaste året läste hon Grafisk design på Nordiska Textilakademin och målet är att få koppla ihop sin grafiska bakgrund med yrket som frontend utvecklare. Eftersom hon är uppväxt vid en ridskola med närhet till naturreservat så älskar hon att vara ute på promenader, umgås med djur, vänner och familj.

VÅr styrelse
Måns Hansson
Zebastian Victorin
Raymond Victorin

 

Birger Jarlsgatan 58

114 29 Stockholm

  

Östra Larmgatan 16

Göteborg 411 07 

  

  • Black Edin Ikon
  • Black Facebook Ikon
  • Black Instagram Ikon

ZoCom AB   I   2019  I   Org.nr. 556861-3318   I   08-550 102 74