top of page
Sök

Därför ska du jobba som konsult!

Anton Bäckström berättar varför du ska jobba som konsult hos ZoCom!


Han är den självlärda programmeraren från Högdalen som attraheras av problemlösning och logik. Det är den intellektuella utmaning som finns att finna i programmering han brinner för. Möjligheten att få hjälpa studenter lösa problem och utvecklas fick Anton att tacka ja till en tjänst hos ZoCom. I kontrast till detta så tränar samt lär han ut Judo till personer mellan 8 och 40 år.


Berätta om ditt arbete hos ZoCom.

Jag har tre skilda roller i min tjänst hos ZoCom. Dels rollen som extra resurs. Då hjälper jag en elev i taget. Dels rollen som labbassistent. Jag finns då tillgänglig under klassernas praktiska moment och hjälper studenterna med olika buggar samt problem de stöter på. Slutligen så har jag de senaste veckorna hållit kurser inför helklass.

Att vara ansvarig lärare för helklass gick mycket bättre än jag förväntat mig. Jag är inte van att prata inför folk och brukar bli väldigt nervös. Men det finns en stor skillnad mellan att hålla en presentation i skolan och en föreläsning som lärare. Man hittar självförtroende i vetskapen att detta är någonting man verkligen kan och är duktig på. Det är som med Judon. Jag vet att jag kan och då finner jag självförtroende i det. Jag tycker om att hjälpa andra samt intellektuella utmaningar så att lära ut problem är den perfekta kombinationen och verkligen jätteskoj!


Vilka för- och nackdelar finns med arbetet som konsult?

Fördelen är att man faktiskt får betalt för att göra någonting man tycker är kul! Jag ser det som en win-win situation. Nackdel med arbetet är att jag har svårt att säga nej. Eftersom jag har en behovsanställning får jag mycket erbjudanden om jobb och när någon vill ha hjälp, då hjälper jag till. Det i sig är ju inte ett problem. Problemet är att det tar mycket tid som jag ibland borde ha lagt på annat, exempelvis skolan.


Vad är det bästa med arbetet?

Det bästa med arbetet är när man ser och känner att studenterna brinner för ämnet, när de verkligen vill lära sig. Då lyssnar de och tar till sig av vad man har att säga. Det är väldigt roligt att få se studenterna lösa problemen och få se dem lyckas. Det är en otroligt skön känsla!  


Varför ska man söka jobba hos ZoCom?

Man ska söka jobb hos ZoCom för att det är trevliga personer här. Man får snabb återkoppling om man har frågor eller stöter på problem. Alla hjälper till. Sen är det en spännande och rolig kombination mellan IT och att lära ut!


Vilket är ditt bästa IT skämtet.

2 SQL developers entered a full bar. After a few minutes they came out when they could not find a table. 

bottom of page