top of page
Sök

Måns Hansson - Marknadschef ZoCom

Uppdaterat: 3 okt. 2018

Måns beskriver sig själv som en person som alltid har rört sig mellan IT-bransch och utbildning. Det är i interaktionen mellan dessa två arenor som han och ZoCom hittar sina utmaningar. Måns arbetar idag som marknadschef där fokus ligger på att ständigt utveckla ZoComs tre affärsområden, innovation, utveckling och utbildning.


Varför ska man utbilda sig samt jobba inom IT? Personligen anser jag att IT-branschen är den bransch som erbjuder störst utveckling och förändring. Digitaliseringen är skoningslös i sin framfart och detta påverkar alla segment inom samhället. IT-branschen är en dynamisk miljö som erbjuder plats för alla som är intresserade. Arbetsrollerna förändras kontinuerligt och detta skapar i sin tur efterfrågan på personer med väldigt många olika typer kompetenser.


Varför ska man söka sig till just era utbildningar?

För att ZoCom är en av få aktörer på marknaden som faktiskt är både IT-bransch- och utbildningsleverantörer. ZoComs alla lärare arbetar även parallellt med professionell utveckling.

Ser man till YH (Yrkeshögskolan) så har den möjliggjort att fler vågar byta karriär. Här kan exempelvis en tidigare projektledare läsa till en programmeringsutbildning och därigenom få en fantastiskt spännande yrkesprofil. Det är via olikheterna som bredd skapas och det kommer förändra och utmana gängse strukturer på arbetsmarknaden.

Våra utbildningar är styrda av branschen och arbetsmarknadens krav och det får till följd att vi ständigt uppdaterar vårt utbildningsinnehåll. Tillsammans med utbildningens ledningsgrupper (representanter från branschen) och våra studenter kommer vi förändra arbetsmarknaden.


Hur maxar man sin studietid?

Det jag anser vara så häftigt med utbildning är att oavsett var eller vad man läser så kan man under sin studietid, om man utnyttjar tiden rätt, knyta viktiga kontakter, lära sig saker som skapar mervärde för ens personliga samt arbetsmässiga utveckling. Därför är det viktigt att du fortlöpande dokumentera och synliggör dina nyvunna kompetenser. Det handlar om att bygga upp sin kompetensprofil och ge sig själv en så bra möjlighet som möjligt att bli anställningsbar efter sina studier.

Sista tipset. Våga utmana dig själv och ge max under din studietid, lägg ner den tiden som krävs. Lycka till!

bottom of page