top of page
Sök

Möt Alexander Essafi

Uppdaterat: 1 okt. 2018

Därför ska man arbeta som konsult hos ZoCom

Alexander har studerat fem år i Frankrike vid ett av Europas bästa universitet och har storföretag som Facebook och Samsung i sitt CV. Men vägen till framgång har inte varit lätt för Alexanders. Han beskriver hur han byggt upp sin karriär genom att han i hela sitt liv behövt kämpa. När han efter fem år i Frankrike kom tillbaka till Sverige för att påbörja sin karriär fick han ingen respons på sina ansökningar.


Innan ZoCom kom in i mitt liv fick jag aldrig en rättvis chans!Det är tyvärr fortfarande så att, om du inte har ett svenskt namn så kommer du oavsett bakgrund och utbildning ha svårare att hitta ett jobb än om du har ett svenskt namn. Jag är född med namnet Soufian Mohammed och jag fick inte ens ett nej tillbaka när jag sökte jobb. Därför valde jag att byta namn till Alexander och äntligen får jag min chans på arbetsmarknaden.Dessförinnan, innan jag bytte mitt namn till Alexander, så var det bara ett företag som gav mig chansen, ZoCom. När jag inte fick några svar på mina ansökningar valde jag att vidareutbilda mig. Det var då jag av en ren slump kom i kontakt med ZoComs rekryterare. För första gången kände jag att man såg mig för mina kompetenser och inte mitt namn. Det är ZoCom som gett mig chansen att nå ut till arbetsmarknaden och världen. ZoCom bryr sig inte om vad du heter eller vilken hudfärg du har. Det är detta jag älskar med ZoCom. Det är brains before anything!

Varför ska man arbeta som konsult? Om man är junior och ny på marknaden får man inte alltid en chans. Konsultarbetet erbjuder då en väg att bygga upp din portfolio. Om du är senior och redan besitter mycket erfarenhet erbjuder arbetet som konsult en viss frihet. Du får jobba flexibelt och styra över mycket själv.

bottom of page