top of page
Sök

Möt Edvin Hellsing

Uppdaterat: 26 okt. 2018

Edvins intresse för det som kom att bli vad han jobbar med tog sin början redan i uppväxten.


”Jag gillade att cykla men vännerna blev snabbt mycket bättre än mig. För att ändå kunna umgås så började jag istället fotografera dem, och det visade sig att jag hade en viss fallenhet för fotografering. Kamerautrustningen fascinerade mig och efter lång tids sparande hade jag råd att köpa en kamera. Ett val som jag inte har ångrat då det ledde till mycket roligt.”


Från fotograferandet föll sig bildbehandling som ett naturligt steg, vilket sedan övergick till att försöka överföra det som skapades i Photoshop till webben. I dag arbetar Edvin som konsult inom det som intresserar honom mest. Hans uppdrag innefattar såväl webbproduktion och sökmotoroptimering som design och bild.


Vad tycker du om klimatet hos ZoCom?

Jag trivs bra i klimatet här på kontoret. Det är ett härligt sammanhang, här finns driv och en vilja att prestera. I stora delar av mitt yrkesliv har jag arbetat på egen hand. Att få privilegiet att befinna sig i ett sammanhang med andra glada människor ser jag som givande. För mig genererar det energi att sitta tillsammans med personer som på ett eller annat sätt bidrar till att jag kan producera på en högre nivå, förhoppningsvis kan jag även bidra med lite energi.


Skulle du rekommendera andra att söka jobb här och i så fall varför?

Absolut. Det finns väldigt mycket kunskap innanför den här organisationens väggar. Är man en person med ett driv och en vilja att göra bra saker tror jag att det här en utmärkt plats att befinna sig på. Den horisontella organisationsstrukturen man har skapat här, i kombination med ett öppet klimat, skapar goda förutsättningar för utveckling.

Av samma anledning tror jag att en praktikplats hos ZoCom, eller ett uppdrag vid sidan av studierna är ett bra sätt för studenter eller nyexaminerade att börja sin karriär på. Här finns personer med god erfarenhet som gladeligen hjälper dig utvecklas, samtidigt som du ges chansen att bygga på din cv eller portfolio.


Fördelar och nackdelar med att arbeta som konsult?

Jag trivs i rollen som konsult, en roll som på vissa plan påminner om att befinna sig i en start-up. De egna drivkrafterna är centrala och jag upplever arbetet som förhållandevis fritt. Dessa två komponenter skapar i mina ögon goda förutsättningar för ett tillstånd där jag kan vara kreativ och finna ro till att fatta kloka beslut. Det tror jag ökar chansen till att i längden nå goda kreativa resultat.bottom of page