top of page
Sök

Möt Ida Ekervall

Uppdaterat: 1 okt. 2018

Dagen till ära berättar Ida varför hon tycker du ska söka jobb hos ZoCom.


Av sin mamma kallas hon för en hopplös drömmare. Enligt Ida själv handlar det om att hon alltid vågat följa sin egen väg. Att hon burit på storslagna drömmar, både för sig själv och för sin omgivning. Ida beskriver sig själv som glad, fantasifull, snäll och rolig. Det finns mycket hon vill uppnå. Såväl i det privata- samt professionella livet. I det privata livet vill hon testa på att genomföra stand-up inför publik samt åka på ett thaiboxningsläger. I det professionella livet vill hon arbeta med att hjälpa andra människor utvecklas. Innan Ida blev en del av ZoCom-familjen tog hon examen vid arbetsvetarprogrammet i Göteborg samt jobbade inom HR och ledarskap på nationell- och internationell nivå.


Berätta om din roll hos ZoCom.

Jag arbetar som konsultansvarig, region väst. Det är en väldigt bred men väldigt tydlig roll. Dels har jag hand om rekryteringen samt ansvarar för våra konsulter. Dels skapar jag nya samt förvaltar befintliga relationer med kunder.

Det bästa med mitt arbete är variationen. Den ena dagen är inte den andra lik, vilket professionellt sett är viktigt för mig. Jag gillar att nörda ner mig i de administrativa delarna, för att sedan få utlopp för kreativiteten i relationskapandet. Kombinationen av dessa två delar passar mig perfekt.


Vad innebär det att arbeta som konsult hos ZoCom?

Som konsult hos ZoCom får man vara en del av en häftig, händelserik och ständigt utvecklande bransch. Vi erbjuder våra konsulter olika typer av arbete och anställningar. I och med att vi erbjuder olika alternativ kan vi, när vi har nya kandidater, anpassa anställningen efter personens profil samt kompetenser. På detta sätt skapar vi den bästa rollen för just den personen. Arbetet innebär även att man har tillgång till fantastiska kollegor inom många skilda kompetensområden vilkas egenskaper man kan ta del av. Det finna bara massa möjligheter med arbetet, därför ska man söka tjänsten.


Hur blir man en bra konsult?

En bra konsult är modig och engagerad. Det krävs ett visst mod att våga sig ut till nya uppdrag. Det är även viktigt att man är engagerad för att man ska lyckas gör ett bra jobb.


Vilken är den vanligaste missuppfattningen folk har om arbetets som konsult?

Det finns en ganska utbredd uppfattning om att det skulle vara ensamt att arbeta som konsult. Att man bara skickas ut på uppdrag efter uppdrag utan att någon riktigt bryr sig om en. Det är tråkigt att denna uppfattning präglar hela branschen då det är raka motsatsen mot hur vi själva gör. Jag och ZoCom jobbar mycket med varje enskild profil. Vi har kontinuerlig kommunikation samt uppföljningsmöten med våra konsulter så att vi vet hur de mår och trivs. Vi tar hand om våra konsulter och ser till att alla konsulter känner att de har ett hem hos oss.


Vilken är den vanligaste frågan du får av nya konsulter?

”Vad får ZoCom att sticka ut ur mängden?”

Det finns idag så pass många aktörer på marknaden, så denna fråga kommer sig ganska naturligt. På frågan om varför man ska välja oss svarar jag; vi har något för alla. Vi kan erbjuda dig en tjänst som utvecklare, utbildare eller kanske labbhandledare. Detta gör att vi sticker ut ur mängden. Vi är inte ett renodlat konsultföretag, vi är mer än så.


Vilket är ditt bästa tips till nya konsulter?

Glöm alla fördomar kring konsultuppdrag. Glöm alla tankar om att du som konsult skulle bli ensam och utlämnad. Se istället fördelarna och möjligheterna du ges till utveckling, för i slutändan kan de bara bli hur bra som helst!

bottom of page