Sök

Möt Sami Mejdi

Uppdaterat: 1 okt. 2018

Labbassistent hos ZoCom.


Från att ha ägnat all sin lediga tid åt musiken har Sami nu lagt instrumenten och bandet på hyllan för att istället satsa på en karriär inom IT. Sami berättar att han befinner sig i en fas i livet där han försöker hitta vem han är utan musiken och beskriver att det är en stor omställning. Trots de stora förändringarna i livet så är ambitionerna samma som de alltid varit.


”Jag vill känna att jag bidragit med något inom IT. Jag vill känna att jag dragit mitt strå till stacken.”


På gymnasiet studerade Sami beteendevetenskap och idag läser han civilingenjörsutbildningen i datateknik vid KTH, två inriktningar han anser komplettera varandra bra och som han har mycket användning av i arbetet som IT-lärare.


”Man har alltid användning av psykologi, speciellt nu när man ska lära ut saker till andra människor samt förstå klassen och studenten.”


Hur kommer det sig att du jobbar hos ZoCom?

Det började med att ZoCom kontaktade mig vid precis rätt tillfälle. I december förra året hörde Malin av sig till mig då hon fått mig rekommenderad som kandidat. Jag befann mig då i processen att skaffa mig mer erfarenhet av branschen. ZoCom blev då det självklara valet för mig i och med att de erbjöd ett jobb med ett brett utbud av arbetsuppgifter samt en arbetsplats med bra kollegorna och ett öppet klimat. Detta är ingen traditionella och tråkiga arbetsplats utan här arbetar man mer agilt vilket jag uppskattar.


Vad var du mest nervös över innan din första dag som labbassistent och hur hanterade du nervositeten?

En av de stora utmaningarna för mig, vilken jag var väldigt nervös över, var utmaningen att jag skulle vara yngre än några av mina studenter. Men det har inte varit några problem alls. Det viktiga är att man hela tiden kör med öppna kort och har en dialog med studenterna så att man vet vad som fungerar och vad som inte gör det!