top of page
Sök

Möt våran nya IT-ubildare Magnus!Det här är läraren som ser till att alla får ut någonting ur lektionen som varit. Som anser att det är studenterna som gör lektionen. Kursen är för dem inte för mig, säger han.

Magnus, jobbar på ZoCom som IT-utbildare inom nätverksteknik och programmering, han kom hit i början av året men trivs redan bra! När jag frågar vad det är som gör att Magnus trivs här hos oss svarar han att det är bra kommunikation mellan honom och Malin, hans chef. Att han känner sig sedd.


Favoritdelen med att vara lärare? Det är utmaningarna, eleverna kan sätta Magnus i situationer han annars inte hade hamnat i, vilket kan ge ett bredare perspektiv. Sen är det såklart ett plus när eleverna är hungriga på kunskap, då ökar studietakten och alla får ut mer av lektionstiden.


Själv har Magnus läst och graduerat som nätverkstekniker och systemutvecklare efter gymnasiet. I gymnasiet läste han till bilplåtslagare, men insåg snabbt att det inte var det han ville fortsätta med efter gymnasietiden. Intresset för teknik har alltid funnits där, redan som liten plockade Magnus isär teknikprylarna i hushållet för att inspektera och sedan sätta ihop igen.

Numera utvecklar han webbprojekt eller C-projekt på fritiden. Men allt är inte bara teknik, han tränar även Aikido, en typ av kampsport som härstammar från Daitō-ryū Aiki-jūjutsu.


I tidigare arbeten har Magnus dels medverkat i flertalet olika intervjuer: IDG ReactOS och ReactOS foundation som sålts både i USA och Tyskland. Arbetet som intervjun handlade om var grafiksystemet som han höll på att koda fram; GDI32, DirektX och Win32.

Förutom det har så har han varit med och tagit fram och startat ett internet cafe, E-handelsplattformar och e-handel.


Framtidsplanerna är ingenting Magnus har tänkt på, men han ser gärna att han får fortsätta undervisa via ZoCom i flera år framöver. Möjligtvis utforska nya områden att undervisa inom IT.Vi ser fram emot många år framöver med dig Magnus.

Välkommen!

bottom of page