top of page
Sök

Rekryterarens bästa tips för att lugna dina nerver!

Uppdaterat: 8 okt. 2018

Möt Malin Bergström, regionchef Stockholm


Malin Bergström är sedan två månader tillbaka regionchef hos ZoCom. Hon älskar att analysera människor, skapa förståelse för hur folk tänker samt agerar. Intresset för människor bidrar till att Malin trivs så pass bra i rollen som regionchef. Jobbet erbjuder många intressanta möten med människor samt ett tilltagande kontaktnät vilket bidrar till ett kontinuerligt kunskapsutbyte och en personlig utveckling. Malin har en kandidatexamen inom HR och flera års erfarenhet av rekrytering.


Vad gör ett CV till bra?

Det är en mix av allt. Självklart spelar ryggsäcken stor roll. Vilka erfarenheter samt kompetenser finns i den. Det är sällan man söker en specifik profil. Du som söker kanske inte besitter den specifika kompetens rekryteraren från början sökte. Däremot kan du ha andra behjälpliga kompetenser vilka gör dig till en intressant kandidat.

Hos ZoCom söker jag tekniska kompetenser d.v.s. vilken typ av program du jobbat med. Jag kollar även på utbildning; var, hur samt när utbildningen ägt rum. Likaså är det viktigt att i sitt CV lyfta erfarenheter och kompetenser vilka kanske inte känns som de mest relevanta för jobbet. Dessa speglar dina ambitioner. Det kan ibland räcka med bara en mening. Exempelvis att man byggt hemsidor som intresse i många år eller att man backpackat i Asien under några månader. En sådan mening skulle väcka mitt intresse.


Vilka är dina bästa tips inför arbetsintervjun?

Kom förberedd! Inte bara klassikern att läsa på om företaget utan framförallt, läs på om dig själv! Många glömmer detta och har då svårt att svara på frågor som, berätta lite om dig själv eller var ser du dig själv om fem år. Detta kan resultera i att rekryteraren blir osäker på dig. Hur ska jag som rekryterare ha möjlighet att hjälpa dig uppnå dina mål om du inte själv vet vilka målen är. Det kan även vara bra att förbereda exempel att styrka dina påståenden med. Exempelvis om du berättar att du är en väldigt driven person, berätta på vilket sätt det tagit sig uttryck tidigare.


Vilket är det vanligaste misstaget folk gör på arbetsintervjun?

Att de pratar för mycket. Det är mycket vanligt när rekryteraren blir tyst en liten stund för att skriver anteckningar, testa personen i fråga eller bara för att ta in det som precis sagts. Många blir osäkra i situationen vilket leder till att de bara maler på och inte riktigt tänker sig för vad det är de egentligen säger. Detta kan vara bra att tänka på inför intervjun, det är helt okej att ta en paus och låta det vara tyst ibland.


Vad har ZoCom att erbjuda nya konsulter, varför ska de söka jobb hos er?

Främst för att bli en del av vår härliga ZoCom-familj, vi är väldigt lojala mot varandra. Vi ser till individen samt erbjuder individanpassade avtal. Detta för att anställningen ska passa din väg och dina mål på bästa möjliga sätt. Vi ser till dig som individ, dina kompetenser samt dina ambitioner!

bottom of page