top of page
Sök

Välkommen, Claes!


Claes Engelin, en av våra nya medarbetare.

Claes är en 62-årig göteborgare som är uppvuxen både i USA och Sverige. Han är bosatt på en segelbåt med sin fru. Båten kommer de så småningom resa iväg med, men det är inte förrän pensioneringen. På sin fritid, förutom att ta hand om båten, undervisar han i navigation på kvällarna och leder eskaderseglingar på semestern.


På ZoCom jobbar Claes som IT-utbildare hos YH, hans kurser handlar om test av mjukvara.

Själv har han studerat till civilingenjör på Chalmers, närmare bestämt, skeppsbyggare. Efter tiden i skolan har inte Claes jobbat så mycket med skeppsbyggeri men hans professor hade ett talesätt


En skeppsbyggare kan man ha till vad som helst. Man kan till och med bli chef för myntverket.

Vägen till ZoCom var inte svår, Alvaro kontaktade Claes via LinkedIn, som var arbetssökande. Tack vare ett väldigt gott intryck av såväl företaget som Alvaro var det inte svårt att övertala Claes till att ta jobbet.

Eftersom Claes är ny på företaget har han inte så mycket att tillägga förutom att han. trivs utmärkt än så länge.


Men hur gick det från skeppsbyggare till utbildare? Det första jobbet för Claes var delvis undervisning och något som intresset växte starkt för. Nu gäller mer ordnade former där Alvaro är mentor i det pedagogiska. Claes gillar att undervisa just på YH då det ger en viss stimulans när eleverna är ambitiösa och motiverade.


Jag har en positiv grundinställning till det mesta, och försöker att se allt från den ljusa sidanJag är någorlunda kvick i huvudet och munnen, och blir sällan svars- eller rådlösJag är fortfarande nyfiken och vill lära mig nya saker.

Claes tror att ZoCom blir hans sista jobb innan han ska pensioneras. Efter pensionen kommer han och frun att segla på heltid, långt och i varma vatten.


Ett favoritcitat från Claes är från Börje Salming som en gång sa i en intervju, apropå hans uppoffrande spelstil och många skador, att

Du pallar för dubbelt så mycket som du tror. Och tio gånger så mycket som din morsa tror.

Ganska djupt från en oväntad filosof. När livet går en emot så får man inte ge upp.


Vi vill tacka Claes för intervjun och ge ett varmt välkomnande till ZoCom!


bottom of page