top of page
Sök

Vad tycker konsulten själv?

Nawfal berättar om arbetet som konsult.


Nawfal Al-Shammari är den 25-åriga studenten med den sprudlande personligheten. Som liten drömde Nawfal om att bli matematiker eller fysiker men med åren har drömmen förändrats. Numera drömmer han om en framtid inom programmering. Nawfal beskriver sig själv som en person med stort intresse för familj, vänner samt programmering. Han är en ambitiös person som besitter betydande erfarenhet och kunskap från flertalet olika branscher och utbildningar.


Nawfal och ZoCom

Nawfal påbörjade arbetet som konsult inom utbildning hos ZoCom sommaren 2017. Han ser arbetet som en viktig och positiv del av livet. Men inställningen har inte alltid varit densamma. Innan Nawfal började som konsult hade han en tämligen negativ inställning till sig själv i den nya rollen som lärare. Han förväntade sig att arbetet skulle vara mycket svårt, att han skulle få negativa omdömen från klassen samt att han inte skulle ha möjlighet att lösa alla de problem som kunde tänkas dyka upp.


Men jag blev faktiskt imponerad och lite chockad över att det gick så smidigt. När jag stötte på problem kunde jag alltid kontakta ZoCom och allt löste sig. I slutändan fick jag alltid bra omdömen. Mycket tack vare all den hjälp jag fått här hos ZoCom.


Han beskriver hur ZoCom från start varit väldigt hjälpsamma vid utarbetning av material samt att komma med tips och råd rörande hur man genomför och håller en bra undervisning.


”Jag brukar komma hit till kontoret ganska ofta då jag får mycket hjälp av ZoCom. Jag är alltid välkommen hit!”


Vad är det bästa med att arbeta som konsult?

”Det jag tycker om mest med jobbet är att få engagerar mig i detaljer. Detta är speciellt viktigt när man jobbar som lärare då mitt mål är att alla studenter når målen utan att det finns några stora skillnader studenterna emellan. Därför fokuserar jag mycket på detaljer och jag ser inte klassen som en helhet, jag ser en klass med enskilda individer.”


Varför ska man jobba hos ZoCom?

"Man får väldigt mycket hjälp och ZoCom är mer som en stor familj än ett företag. Man är alltid välkommen hit med eller utan frågor. Arbetet erbjuder även flexibla arbetstider. Sist men inte minst så finns det en grej med ZoCom, man kommer alltid lära sig nya saker. Så jag och mina kompetenser har utvecklats på ett väldigt bra sätt!"


Vilket är ditt bästa råd till nya konsulter hos ZoCom?

”Mitt bästa råd är att man inte ska vara rädd för sina studenter. Man ska hålla en bra kommunikation och uppdatera studenterna så mycket som möjligt. Alla studenter ska vara uppdaterade även om de inte är i klassrummet. Håll även bra kommunikation med ZoCom , våga ställa fråga och be om hjälp!”


Vilket är ditt bästa IT-skämt?

”Lär ut i=i innan i++”

bottom of page