top of page
Sök

Zebastian Victorin – Grundare ZoCom

Uppdaterat: 21 juni 2018

Hur kommer det sig att ZoCom jobbar med innovation?

Vi på ZoCom har från första början haft ett brinnande intresse för att ta fram produkter och tjänster vilka gör skillnad för och effektiviserar världen. Så man kan säga att det finns i bolagets DNA.


Finns det någon ”solskenshistoria” bland ZoComs olika innovationsprojekt?

Ja, absolut! Jag anser egentligen att vi har flera. Vi har bland annat utsetts till Sveriges hetaste Gaming start-up med bolaget Claimony, men den absolut största solskenshistorien måste ändå vara AxCrypt. Där vi tagit en produkt - som inte tjänat en enda krona - till att göra en kommersiell succé vilken idag har betalande kunder från över 50 länder i hela världen!


Hur gick det till när ni tog fram AxCrypt?

Det var inte vi som grundade AxCrypt. Utan företaget grundas år 2001 av Svante.

Först år 2014 kom vi själva i kontakt med Svante och såg en kommersiell möjlighet i bolaget vilket samma år hade över 10 miljoner gratisanvändare. Tillsammans med Svante, som idag är vår partner, genomförde vi en marknadsundersökning samt tog fram en affärsplan vilken ledde till att vi 2016 lanserade produkten på nytt.


Hur går det för AxCrypt idag?

Det går faktiskt väldigt bra, vi växer så det knakar! Vi har idag betalande kunder i över 50 länder och fullt plattformsstöd. Vi har under de tre senaste månaderna fördubblat AxCrypts omsättning. Detta som en följd av lanseringen av tjänsten mot företag. Vi växer stadigt och etablerar oss på nya marknader med nya kunder varje dag - det är en riktigt spännande resa!


Hur ska jag göra, om jag har en produkt som jag vill ta till nästa nivå?

Jättekul om du har en produkt eller tjänst som du vill att vi ska arbeta med tillsammans! Du tar bara kontakt med mig eller Måns så bokar vi in ett första möte och kartlägger samarbetsmöjligheter, det är inte svårare än så!

bottom of page