top of page

Möt teamet

ZoCom är en platt organisation där vi alltid arbetar nära varandra för att nå så bra resultat som möjligt. Teamarbetet är en central del i allt vi gör och vår grundinställning är att vi anpassar hur vi arbetar utifrån vilka vi har i teamet istället för tvärtom. Detta har skapat en stark kultur av tillhörighet, laganda och personlig utveckling, något som får genomslag hela vägen från teammöten till leverans. Flera av våra duktiga medarbetare har dessutom kompetenser som gör att de hoppar in olika team, något som ytterligare väver ihop ZoCom som organisation.

Ledning

Vår ledningsgrupp ansvarar för samtliga ZoComs leveranser och projekt. Linnea är vår Key Account Manager/Konsultchef och ansvarar för våra IT-konsulter. Johan är ytterst leveransansvarig för våra utbildningsleveranser och Eva har hand om kundrelationer och våra konsulter relaterade till utbildning samt deras kompetensutveckling. David är vår CTO som både utbildar och har det yttersta ansvaret för våra utvecklingsprojekt. Hela teamet samverkar kring våra spännande EdTech-relaterade utvecklingsprojekt. Som stöd för denna grupp finns vår VD Alvaro samt vår marknads- och säljchef Måns, vilka hela tiden arbetar med att bredda och spetsa vår verksamhet.

alvaro_grayscale.png

Alvaro Foresti

VD

 

Alvaro är ursprungligen gymnasielärare som testat på många olika delar utbildningsväsendet, inklusive att vara utbildningsledare och ansvara för en yrkeshögskola på nationell nivå. Hos oss är han ytterst ansvarig för allt vi gör och har ett genuint intresse av att försöka förstå allt vi håller på med.

alvaro.foresti@zocom.se

072-3704817

zocom_utbildningschefregiongöteborg_johan_kivi.png

Johan Kivi

Leveransansvarig

 

Johan är designern och musikern som blev gymnasielärare och därefter frontendare. Med en guldäpplenominering i bagaget och en förkärlek för den senaste pedagogiska forskningen leder han vårt utbildningsteam med stadig hand. Hans favoritverktyg i ramverkslådan är Vue och han talar ofta om att CSS är en underskattad konstform.

johan.kivi@zocom.se

073-3339780

linnea.png

Linnéa Lorinder

Key Account Manager

Linnea är den fantastiska kombinationen av en riktigt vass säljare med en extremt ödmjuk och empatisk inställning till affärer. Hon bryr sig genuint om både sina konsulter och kunder och kan på detta sätt alltid hitta lösningar som är bra för alla parter.

linnea.lorinder@zocom.se

070-8949718

eva.png

Eva Foresti

Relations Manager

 

Eva är vår pedagogiska klippa med över 10 år erfarenhet, varav 4 som förstelärare . Dessutom är hon certifierad Scrum Master, och utöver att ha en naturlig roll i våra utvecklingsprojekt gör hon då och då mycket uppskattade gästspel hos våra kunder. Eva fungerar som länken mellan våra kunder och våra utbildare och kommer alltid att arbeta för att leverera lösningar som gör både er och oss bättre. Eva är din naturliga kontakt om du vill prata med oss om möjliga eller pågående utbildningsleveranser.
 

eva.foresti@zocom.se

070-8273490

mans_hansson.png

Måns Hansson

Marknads- och säljchef/styrelse

 

Den före detta Konstfackläraren Måns är inte bara en fena på färg och form, utan har även arbetat med utbildningsdesign vid Uppsala universitet under fasligt många år. Han kombinerar detta med extensiv erfarenhet av avancerat sälj och är alltid ett mycket uppskattat inslag som gästföreläsare på våra utbildningar.

mans.hansson@zocom.se

0737-074646

zebastian_grayscale.png

Zebastian Victorin

Styrelse

Zebastian är en serieentreprenör med mer än fjorton års erfarenhet av företagsledning, innovation, teknologi, startups, strategiskt partnerskap, strategisk tillväxt, försäljning och marknadsföringsledning. Driver idag AxCrypt som utvecklats till ett av världens bästa krypteringstjänster.

zebastian.victorin@zocom.se

070-8949718

Team frontend

Vårt frontendteam består av duktiga utvecklare med många års bransch- och utbildningserfarenhet. De arbetar tajt med vår leveransansvarig Johan och vårt pedagogiskt ansvariga David, som båda två har sina rötter i frontendmyllan. Vill du få deras uppmärksamhet? Ropa att php är bättre än JavaScript och se vad som händer.

david_andersson.png

David Andersson

JavaScript, React, Vue, Angular, Typescript, HTML & CSS, C#/.NET och php

 

David kan i princip alla relevanta frontendramverk och som grädde på moset är han även en fena på .NET. David är mycket uppskattad för sin struktur och outtröttliga vilja att finslipa varje studerande till perfektion. Han har varit hos oss på ZoCom i många år och har under denna tid undervisat på många olika sorters utbildningar och hos många olika kunder med mycket goda resultat.

zocom_itutbildare_christoffer_wallenberg.png

Christoffer Wallenberg

JavaScript, React, Vue, HTML & CSS

Christoffer är den seniore frontendutvecklaren som genom resan från att vara ideell handledare på Kodcentrum till att bli heltidslärare på ZoCom hittat sitt kall. Med ett brinnande intresse kring didaktik och en urstark inställning till sin egen utveckling går Christoffer från klarhet till klarhet på alla sina uppdrag.

maja.png

Maja Gedda

JavaScript, React, Vue, HTML & CSS, C#/.NET

Maja är alumnen från en frontendutbildning vi själva ansvarat för som varit ute i arbetslivet i några år för att sedan göra slag i saken och ta steget över till undervisning. Genom sitt engagemang i Pink Programming har hon i många år undervisat kommande programmeringsstjärnor, något som hon här på ZoCom nu kan göra som huvudsysselsättning.

tjej.png

Ellinor Stenhaug

C#/.NET, JavaScript, React, Vue, Svelte,

Azure, EPiServer

Ellinor inspirerades att börja programmera vid 12 år ålder, och är idag en pålitlig och ambitiös fullstack-utvecklare som älskar att ta sig an nya utmaningar och lära sig nya tekniker, även om frontend är det absolut roligaste att jobba med. 

thomas.png

Thomas Månsson

HTML & CSS, JavaScript med ramverk,

iOS/Swift, Objective-C

Thomas är en herre med många strängar på sin lyra, både inom och utanför IT-världen. Hos oss håller han främst på med frontend med HTML, CSS och JavaScript, men på sin fritid är det ofta iOS och Swift som gäller. Thomas är väldigt lätt att tycka om och hans pedagogiska sätt och allmänbildning gör att det alltid är enkelt att hitta spännande samtalsämnen när man pratar med honom.

andree.png

André Skvarc

HTLM, CSS, JavaScript, Vue & React

André är ett kommande stjärnskott inom frontend som har som målsättning att bli världens bästa utvecklare. Vi är övertygade om att han kommer nå dit, då han med sitt kunnande, stora ödmjukhet och dedikation har alla förutsättningar att nå sitt mål.

Team backend

Våra backendare är fokuserade på .NET och Java och har en speciell stolthet kring att arbeta på serversidan. Här finner vi dedikerade hard core-utvecklare som ibland lite försynt undrar om JavaScript verkligen är ett programmeringsspråk. Det finns dock alltid ett utbyte med vårt frontendgäng, då de flesta projekt och utbildningar innehåller inslag av båda.

claes_engelin.png

Claes Engelin

C#/.NET, C++, manuell och

automatiserad testning

Claes är urgöteborgaren som brinner för undervisning och sina studerande. Efter en lång karriär inom IT kände Claes att det var dags att sadla om och börja lära ut allt han lärt sig under sina år ute hos några av Sveriges största företag. De studenter som har haft Claes minns honom ofta för hans raka stil och stora hjärta.

paul.png

Paul Tannenberg

C#/.NET

 

Paul har en mycket lång lärarbakgrund med många uppdrag som inkluderar allt från gymnasieskola till arbetsmarknadsutbildningar till yrkeshögskola. Han kan det mesta som finns att veta inom .NET-sfären och är alltid mån om sina studerande.

stig-porträtt.png

Stig Arne Knoph

C#/.NET samt nätverk & IT-säkerhet

Stig är Claes och Pauls ständige vapendragare och en mycket uppskattad handledare. Stig gillar att arbeta “hands on” och passar därför synnerligen bra som den som stöttar upp i klassrummet.

jakob.png

Jakob Rolandsson

Java, HTML & CSS, JavaScript

med ramverk, Python, C, C++

Nämn ett programmeringsspråk och vi kan nästan lova att Jakob antingen kan det eller har testat på det. Dessutom har Jakob en lärarexamen från Uppsala universitet i bagaget. Att ha så många strängar på sin lyra, trots sin förhållandevis ringa ålder, gör Jakob till ett riktigt framtidsnamn. Med ett programmeringsmindset redan från barnsben och ett naturligt sinne för pedagogik är Jakob alltid väldigt uppskattad hos både kunder och studenter.

Mikael Engström

C#/.NET, JavaScript med ramverk,

HTML & CSS, C++

 

Om det hade funnits ett VM i bredd i sina IT-kunskaper hade Mikael stått sig väldigt väl. Mikael har undervisat i så skilda saker som frontend, UX, systemutveckling med .NET och inbäddade system. Mikael är helt enkelt vår joker som klarar av de allra flesta uppdrag på ett riktigt bra sätt.

albin.png

Albin Karlsson

C#/.NET, JavaScript med ramverk,

HTML & CSS, C++

 

Albin är en ödmjuk fullstack-utvecklare som är lätt att gilla. Till vardags driver Albin en arkitekt-firma, men utbildar även inom yrkeshögskolan och är väldigt uppskattad i klassrummet på grund av hans pedagogiska förmåga. Han har även vunnit pris för sina designer inom arkitektur och har även blivit vunnit "Formbärare", en betydande utmärkelse som spelar en viktig roll i för design och form i regionen.

gbg_larare.png

Peter Nilsson

C#/.NET, Azure, HTML & CSS, C++

Peter är den breda pedagogen som sadlade om till att bli utvecklare. Han har tidigare undervisat i ekonomiska ämnen och matematik inom skolväsendet, och efter att ha skolat om sig till en karriär inom IT-världen har han utöver att programmera även undervisat en hel del inom programmering. Den stora pedagogiska erfarenheten inom vuxenutbildning och påbyggnad av IT-utbildning

edvin_h.png

Edvin Hellsing

IT-projektledning, Python

"Edvin är IT-projektledaren som ville fördjupa sina tekniska kunskaper och utbildade sig inom programmering. Arbetar som utvecklare. På Zocom gästspelar han på programmeringsutbildningar, kombinerat med IT-projektledning. Masterexamen från Uppsala universitet."

Men inte nog med det...

På ZoCom täcker vi in hela stacken och mer därtill. IT är ju så mycket mer än frontend och backend och detta återspeglas i våra andra duktiga medarbetare som sitter på kompetenser som kompletterar våra övriga stjärnor.

daria.png

Daria Evstigneeva

UX,UI, Design, Layout,Illustration

 


Daria är den självlärda grafiska designern som alltid ser till allas bästa runtomkring sig. Hon har ett starkt självförtroende är är fast besluten att utvecklas inom UX/UI-området. Daria har en passion för att jobba med visuell kommunikation, UX, illustrationer och animationer och att skapa minnesvärda och värdefulla designs.

david_svensson.png

David Svensson

Swift, Objective-C, Kotlin, Java, JavaScript,

HTML & CSS

David är kung på mobilapputveckling och en av Stockholms mest eftertraktade lärare. Dels för att han har djup kunskap inom både iOS- och Androidutveckling, men ännu mer för att han är en sällsynt kompetent pedagog med interaktiv livekodning som sitt starkaste vapen.

billy.png

Bill Palmestedt

Teknisk testare, Java

Bill är vår metodiska och disciplinerade Java- och Androidklippa som med sitt lugna sätt alltid gör våra kunder trygga. Med en bakgrund inom spelutveckling, har Bill alltid lätt för att göra sin undervisning lättillgänglig och konkret. Utvecklingsbanan startade redan i 11-årsåldern med att skapa C64-spel på de gamla klassiska kassettbanden. Om du inte vet vad detta är - googla! 

jocke.png

Joakim Eberholst

Java, Android, iOS, JavaScript med ramverk,

UX, HTML & CSS


Det här med att leva, äta och drömma kod, det är något som Joakim tagit till sig helhjärtat. Han har programmerat sedan barnsben och det har medfört en mycket stor bredd i hans kompetens. Detta i kombination med ett stort mod gör Joakim till utvecklaren som inte backar för någon utmaning. Kanske kommer den inställningen från hans armbrytning, där

robert_tut.png

Robert Böhlin

IT-säkerhet

Robert är exmilitären och dykaren som har tagit med sig sina tidigare erfarenheter och kompetenser in i IT-världen. För Robert är IT-säkerhet second nature och hans tydliga och strukturerade ledarstil gör honom till en naturlig pedagog i klassrummet.

bottom of page